Необходими продукти
- 28 парчета локум
- 25 г смлени бадеми
- 175 г пудра захар
- щипка червена боя за храна
- 90 г яйчени белтъци
- 75 г захар
Начин на приготвяне
За приготвянето на макароните идеален е кухненски робот. Поставете смлените бадеми, пудрата захар и оцветителя за храна в кухненския робот и разбъркайте добре. Pазбийте белтъците с кристалната захар в миксер на умерено висока скорост, докато се втвърдят. Изсипете сместа с бадемите при белтъците, докато се смесят хубаво. Сместа трябва да бъде с консистенцията на гъста каша. Напълнете една сладкарска торбичка със сместа и направете кръгчета с диаметър 3 см на силиконова подложка върху тавата за печене. Ударете тавата за печене два пъти по гладка повърхност, за да премахнете въздушните балончета от сместа, и я оставете настрани за 30 минути. Печете 19 минути във фурна, предварително загрята на 140 °C. Изрежете от локума кръгчета с диаметър 4 см и ги притиснете между две половини макарони. С тази рецепта излизат приблизително 28 макарона.