Необходими продукти:
~600 г. едро настъргани моркови
180 г. едро смлени орехи
100-120 г. Кокосова захар Passiflora /който не обича много сладко, може да намали малко захарта/
4 цели яйца Багрянка
1 ч.л. канела
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
100 г. кокосова мазнина
Пълнозърнесто или ядково брашно, колкото е необходимо за получаване на кексово тесто, около ~120 г.
Смесете всички продукти, като внимателно разбъркате сместа с дървена лъжица, докато получите гъсто кексово тесто. Това се прави, за да запазите максимално целостта на настърганите моркови. Изсипете
сместта в предварително намазнена форма за кекс или малка тавичка. Изпечете пая на около 170-180 градуса за около 35 минутки (до готовност). Проверявайте с тънка клечица дали е добре изпечен. Ето Ви една бърза, вкусна и полезна закуска за цялото семейство през уикенда... и не само. Бон апети!
Източник:Биляна Йотовска