Продукти:
- 1.5 кг свинска рибица
- 150 гр подправки - смес (мащерка, естрагон, розмарин, босилек, майоран, чубрица, риган, градински чай)
- 4 скилидки чесън, на ситно
- 4 глави лук, на ситно
- 6 филии хляб, на малки парченца
- 5 с.л. горчица
- 1 връзка магданоз, на ситно
- 4 с.л. масло
- сол
- пипер
- олио
Приготвяне:
- Посолявате свинското.
- От всички останали продукти без олиото правите тесто, в което "завивате" свинското.
- Намазнявате една тавичка и поставяте свинското в нея.
- Печете 1 час на 200 градуса, след което още 30 минути на 150 градуса.
- Гарнирате по желание.
- Ако искате може да добавите към сока, които остане след печенето 200 мл бяло вино и малко сметана и така да получите чудесен сос към печеното.