Лесна и вкусна вечеря за делник и празник.
Продукти - 6 пилешки бутчета ,1 тиквичка , меко масло 60 г,суха смес от 1 ч л червен пипер ,черен пипер и сол на вкус,мащерка 1 ч л ,балканска чубрица 1 ч л ,бяло вино 150 мл
ПРИГОТВЯНЕ : Измиват се пилешките долни бутчета ,подсушават се ,поръсват се със сол от всички страни и намазваме с меко масло.В купа се смесват сухи съставки без сол и всяко бутче се поръсва от двете страни.Нареждат се в намаслена тава ,налива се бяло вино и малко олио.Печем в загрята фурна 190 С за 30 минути с вентилатор.Изважда се тавата ,обръщаме всяко бутче и добавяме парчета едро нарязана тиквичка поръсена само с малко сол.Връщаме във фурната и печем до готовност на месото.Сервираме топли с чаша вино и туршия или салата по избор! Добър апетит!