Необходими продукти:
За пюрето:
- 4-5 картофа;
- 1 к.ч. прясно мляко;
- 1 с.л. масло и сол на вкус;
За яйцата:
- 6 яйца;
- 10 г масло червен пипер на вкус сол на вкус;
Начин на приготовление:
За пюрето:
- Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета.
- Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме.
- Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко.
- Разбъркваме добре и посоляваме на вкус.
За яйцата:
- Загряваме тиган с дебело дъно и слагаме маслото в него.
- Счупваме внимателно яйцата, за да не се разтече жълтъкът.
- Посоляваме на вкус. Яйцата са готови , когато белтъкът се стегне.
- В голяма чиния слагаме пюрето и върху него яйцата.
- Сервираме горещи, по желание поръсени с червен пипер.