Необходими продукти:
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- 1 червена чушка;
- 1 зелена чушка;
- 3 домата или 1 консерва белени домати;
- 4 яйца;
- парче моцарела;
- 100-150 г. олио;
- черен пипер на вкус;
- сол на вкус;
Начин на приготовление:
- Нарязвате всички зеленчуци на лентички.
- Задушавате ги в дълбок тиган.
- Прибавяте нарязаните домати, малко захар, подправките и задушаватем, докато изврят доматите.
- Прибавяте нарязаната на кубчета моцарела.
- С лъжица правите гнезда, слагате яйцата и печете във фурната на горен реотан до готовност на яйцата.
- Вместо пресни зеленчуци, може да се използват и замразени.