Необходими продукти
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 100 г кашкавал или сирене (може по малко от двете)
- 500 г броколи
- 100 г гъби
- 6 яйца
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица олио
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
В намазана с олио тавичка с високи стени се слагат нарязаните на едро броколи и гъби. Добавя се настърганото сирене (кашкавал) и се разбърква добре, като се посолява. Приготвя се заливка от яйцата, млякото, брашното, щипка сол и черен пипер на вкус. Изсипва се върху зеленчуците и отново се разбърква. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. Ястието е готово, когато при набождане с нож, острието излезе без полепнали частици. Оставя се да изстине поне 5-10 минути преди сервиране.