Необходими продукти
- 1 кг. тиквички
- 1 ч.ч. ориз
- 2 средно големи домата
- 1 връзка пресен лук /може и глава кромид/
- ½ връзка копър /може и сух/
- ½ връзка магданоз /може и сух/
- 200 мл. прясно мляко
- 3 яйца
- 50 мл. олио
- 3 с.л. брашно Ч
- черен пипер
- сол на вкус
- щипка къри
- 200 мл вода
Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на дълги филийки и ги запържете за 1-2 минути в силно нагорещеното олио. След което задушете в олиото ситно нарязаният лук и ориза и добавете горещата вода и настърганите домати. Оставете да ври на тих огън, докато оризът поеме течността. Добавете нарязаните копър и магданоз. Посолете със сол, черен пипер и къри и разбъркайте добре. В тавичка редувайте тиквички и плънка от ориз, като завършите с тиквички. Пригответе заливка от яйцата, млякото и брашното и полейте. Печете в предварително загрята фурна до златисто при температура от 180 градуса. По желание можете да поднесете с ъс сос от кисело мляко и чесън.
Източник: Радиком