Продукти:
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. захар
1 пакетче ванилова захар
1/4 ч.ч. меко краве масло
2 яйца
1 ч.ч. сушени плодове- червени боровинки, сини сливи, кайсии
1/2 ч.ч. лешници
1/2 ч.ч. белени бадеми
Инструкции:
В подходящ съд се смесват пресятото брашно, бакпулвера, солта, захарта и ароматната ванилова захар. Сухите съставки се разбъркват хубаво, след което се прибавят на малки парченца омекналото краве масло и яйцата. Продуктите се размесват с помощта на миксер, включен на най- ниската степен. Прибавят се нарязаните на дребно сушени плодове, на едро нарязаните лешници и целите белени бадеми. Омесват се хубаво в тестото,така че да се разпределят равномерно в него. Тестото се разделя на две равни части, които се оформят като багети и поставят в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или докато леко се зачервят. Изпечените ,,багети" се изваждат и оставятда се охладят за кратко. Спомощта на остър нож се нарязват по диагонал на филийки. Това са нашите кантучини,които се нареждат отново в тавата за печене с разрязаната старана нагоре. Пекат се още 10 минути. Когато изстинат се поставят в буркан или металан кутия и така могат да се съхранят до две седмици. За това е най-добре да се приготвят малко преди Коледа за да заемат своето място на празничната коледна трапеза.