Рецепта за 2 суфлета:
2 яйца (на стайна температура)
100 гр черен шоколад
100 гр кокосово масло
2 с.л какао
1 щипка сол
За шоколадовата глазура:
Доза протеин с вкус на шоколад
1 ч.л какао
Малко вода
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбивате белтъците на сняг с миксер ( бъркайте поне 3 мин ) с щипка сол. Жълтъците се смесват с какаото. След това се добавят към пухкавите белтъци . През това време разтапяте на вода баня шоколада с кокосовото масло. Когато са готови бавно и постепенно ги добавяте към яйчената смес като непрестанно ги бъркате (на ръка - не използвайте миксер при смесването на отделните елементи от рецептата).
Докато ги смесвате , загрейте фурната на 200 градуса и намажете формите за суфле с кокосово масло и ги поръсете с какао. Сложете ги за 2 мин във фризера.
След това разпределяте готовата смес и печете 10 мин на 200 градуса.
Когато са готови ги заливате с протеинов крем от: доза протеин, 1-2 с.л вода /ядково мляко и 1 ч.л какао.
Консумирате докато е топло
Източник:Ралица Кашинова