Продукти: 4 яйца, ½ пакетче краве масло, 1 глава чесън, щипка сол.
Начин на приготвяне: Яйцата се варят 5 мин и се обелват, докато са топли. Маслото се разтопява в дълбок съд и се слагат яйцата. Похлупват се и се пържат 3 мин, като от време на време съдът се разклаща; огънят не трябва да е много силен, за да не прегори маслото. Яйцата се изваждат и се разрязват на две. Нареждат се в чиния и се посоляват. В мазнината се слага ситно нарязаният чесън, солта и 2 супени лъжици вода и се пържи 2 мин. Яйцата се заливат с тази смес. При сервирането може да се залеят с кисело мляко. По желание може да се поръсят с черен пипер.
Автор: Петър Саралиев, източник: "Готварска книга за мъже"