Продукти:
- 4 големи парчета говеждо филе
- 300 гр свинска кайма
- 300 гр черни маслини, без костилки
- 200 гр лук
- 200 мл бульон
- 250 мл червено вино, сухо
- 50 гр каперси
- 1 жълтък
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. брашно
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. мащерка
- 1 връзка магданоз
- 2 с.л. гроздова ракия
- сол и пипер
Приготвяне:
- Намачквате маслините и чесъна до получаването на гладка паста.
- Смесвате каймата, каперсите, наситнената мащерка, жълтъка, брашното и ракията. Овкусявате със сол и пипер.
- Говеждите филета се намазват обилно с маслиновата паста.
- Поставяте от сместа с каймата, навивате на руло и фиксирате всичко с помоща на конец (като завързвате добре рулцата).
- Овкусявате с сол и пипер.
- Запържвате до златисто в тенджара със загрята мазнина.
- Добавяте накълцаният лук.
- Пържите докато лукът придобие един по-тъмен цвят.
- Заливате с бульона и варите на силен огън около 10 минути.
- Добавяте виното и варите на силен огън още около 10 минути.
- Добавяте доматеното пюре и варите под капак на среден огън поне за 1 час.
- Изваждате руладините и оставяте бульона да ври още 10 минути.
- Връщате месото обратно и оставяте да поеме от соса за още 10-тина минути.
- Сервирате нарязано на шайби.