Необходими продукти
- 1 кг пилешки крилца
- 1с.л. сол
- 2-3с.л. брашно
- 1/2ч.л. куркума
- черен пипер
- червен пипер
- 2 яйца
- 1ч.ч. корнфлейкс
- олио за пържене
Начин на приготвяне
Нарежете крилцата на парчета (по ставите) и ги сварете за 2-3 минути. Извадете ги от водата и ги оставете ги да изстинат. Разбъркайте брашното с подправките и оваляйте крилцата. Разбийте яйцата, натрошете корнфлейкса. Потопете всяко крилце в яйцето и оваляйте в корнфлейкса. Наредете готовите крилца на поднос и ги оставете за 30мин. Обърнете ги веднъж и от другата страна. Така яйцето засъхва и панировката прилепва добре. Изпържете крилцата за кратко - 3-4мин. до златисто.