ПРОДУКТИ: за 4 порции
300 г кайма
1 глава лук
1 морков
1 картоф
1 зелена чушка
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
50 г ориз
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин
1 връзка магданоз
50 г брашно
2 л. вода
РЕЦЕПТА:
Телешката кайма (300 г) се оформя на топчета, които се овалват в брашно. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се задушава с сгорещения зехтин. Налива се гореща вода (2 л.). Прибавят се нарязаните на ситно картоф (1 бр), морков (1 бр), зелена чушка (1 бр). Супата се посолява. Щом заври, се слагат топчетата от каймата и ястието ври, докато те станат готови. Тогава се слага и измитият ориз (50 г). Супата ври, докато той стане готов. Яйцето (1 бр) се разбива с киселото мляко. В тази застройка се налива постепенно от бульона, като непрекъснато се бърка, за да не се пресече яйцето. Застройката се налива в супата при непрекъснато бъркане и тенджерата се снема от котлона. Ястието се подправя с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Поднася се горещо.
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ