Торта.Торта Кодрит Кадир

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ За крем карамела:

 

• 800 мл прясно мляко

• 5 бр. яйца

• 200 г захар

• 1 ванилия

За кекса:

• 1 бр. яйце

• 100 г захар

• 100 мл олио

• 100 г брашно

• 10 г бакпулвер

• 2 ч.л. какао

• 100 мл прясно мляко

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко. За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос. Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.

 

от рецептите.ком

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg