НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ За крем карамела:
• 800 мл прясно мляко
• 5 бр. яйца
• 200 г захар
• 1 ванилия
За кекса:
• 1 бр. яйце
• 100 г захар
• 100 мл олио
• 100 г брашно
• 10 г бакпулвер
• 2 ч.л. какао
• 100 мл прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко. За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос. Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.
от рецептите.ком