Рецепта за Печено прасенце

Коментари · 376 Прегледа

Рецепта за Печено прасенце. Една изпитана рецепта за печено прасенце.

Продукти:

  • 1 малко прасенце
  • 1 лимон
  • 1 чаена чаша ориз
  • 2 глави лук
  • 2-3 лъжици мас
  • 1/2 пакетче масло
  • 100 г стафиди
  • 1/2 чаша бира
  • сол, черен пипер, червен пипер за намазване
  • 1 лъжичка канела
  • 1 връзка магданоз
  • 1 бучка захар

Приготвяне:

  1. Прасенцето се измива и подсушава с кърпа.
  2. Натрива се отвън с нарязания лимон, с мас и червен пипер.
  3. Отвътре се поръсва със сол и черен пипер.
  4. Оставя се да отлежи половин час.
  5. Ситно нарязаният лук се запържва в маслото.
  6. Добавя се бучката захар и ориза.
  7. Задушава се леко.
  8. Прибавят се стафидите, черен пипер, сол на вкус, магданоз, канелата.
  9. Залива се с чаша гореща вода, за да се посвари оризът.
  10. Когато плънката се сгъсти, се пълни вътрешността на прасето, досипва се вътре още една чаша вода и се зашива.
  11. Прасенцето се поставя в тава върху лозови пръчки, сипва се топла вода и се пече, като през 15 минути се маже с мас и се полива с бира, а след това със соса.
  12. Когато се зачерви отгоре, се обръща и печенето продължава до готовност.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg