Необходими продукти:
- 1 1/2 брашно от лимец/може и спелта/
- 1ч.ч кокосова захар
- 1/4 ч.ч хубаво тъмно какао
- 1ч.ч ядково мляко
- 6с.л зехтин
- 1ч.л сода
- Кора от половин лимон
- Сока от половин лимон
- Щипка сол
- Тъмен шоколад - 70%какао
Приготвяне или как се готви десертът:
- В дълбока купа сложете брашното, захарта, какаото, млякото, зехтина и содата /премерени с еднаква чаша/.
- Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
- След това добавете сока и кората от лимона. Сложете щипка сол. Най-накрая сложете нарязания шоколад на парченца и леко разбъркайте.
- Изсипете в кексова формичка и печете в предварително загрята на 180° фурна около 35 -40мин. Проверете с клечка за зъби за да сте сигурни че е готов.
- Оставете да се охлади и се насладете.
Рецепта предоставена от Радина Рачева.