НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. какао
• 400 г кисело мляко
• 1 ч.л. сода
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ванилия
За сиропа:
• 1 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. захар
За заливката:
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.ч. захар
• 125 г масло разтопено
• 5 с.л. какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В голяма купа смесваме и разбъркваме добре с лъжица брашното, захарта и какаото. Добавяме млякото и содата, накрая олиото и ванилията. Печем в предварително загрята на 180С градуса фурна, 45 минути в тава 25 см. След като изстине заливаме с горещ сироп, който приготвяме като сварим водата заедно със захарта. Оставяме да престои, докато сладкишът поеме хубаво сиропа. След това приготвяме заливка като на водна баня смесим и разбием добре захарта с прясното мляко, маслото и какаото. Заливаме сладкиша. След като глазурата стегне хубаво, сладкишът е готов. По желание, може да го украсим с кокосови стърготини, орехи и др.
рецептите.ком