Необходими продукти
- 2½ ч. ч.брашно с набухватели или 2½ ч. ч. обикновено брашно с 1 ч. л. бакпулвер и щипка сол
- 1яйце
- 100 гр заквасена сметана
- 200 гр кисело мляко
- ½ ч. л.сода бикарбонат
- 200 гр натрошено сирене
- 50 гр настърган кашкавал или извара, по желание
- 2 с. л.нарязани сушени домати
- 1 с. л.нарязани маслини
- 2 щипки сушен риган и/или мащерка
- 50 гр масло
Начин на приготвяне
1.Ако се използва обикновено брашно, се пресява с бакпулвера.
2.Сметаната се разбърква със содата, добавя се яйцето. Слагат се сиренето, кашкавала, доматите, маслините и подправките. Прибавя се брашното и с лъжица се обърква гъсто, но лепкаво тесто, без да се бърка прекалено дълго. С мокра ръка се оформят топки, които се нареждат върху хартия за печене.
3.На всяко хлебче се прави дупка в средата, слага се по парче масло и се пекат във фурна, загрята на 180°С около 20 мин. или докато се зачервят.
Източник: menumag.bg