Необходими продукти
за омлета
- 200 гр едро настърган кашкавал
- 3 яйца
- 2 с. л.магданоз, ситно нарязан
- 1 ч. л.масло за намазване на тавата
за пълнежа
- 350 гситно настъргани моркови, добре изстискани
- 1 малка краставица, нарязана на малки кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
- 200 гр крема сирене
- 1 малка скилидка чесън, пресована
- 1 ч. л.едрозърнеста горчица
- 1 ч. л.фино настъргана лимонова кора
- 1 с. л.лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Кашкавалът се разбърква с яйцата и магданоза. Сместа се сипва в правоъгълна тавичка с незалепващо покритие, намазана с масло, или върху хартия за печене. Пече се във фурна, загрята на 200° С, 10-15 мин. или докато добре се зачерви. През това време всички съставки за пълнежа се разбъркват заедно. Сместа се подправя със сол, пипер и лимонов сок на вкус. Охладеният омлет се обръща. В средата му се разпределя пълнежа и се завива. Опакова се във фолио и се оставя да се стегне. Сервира се нарязан на кръгчета като предястие със сезонна салата.
Източник: menumag.bg