Необходими продукти
- 6 патешки бутчета с кожата
- 3 с. л.олио
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 2 моркова, нарязани на кръгчета
- 1 с. л.едро смлян червен пипер
- 1 сушена червена чушка, натрошена
- 1 дюля, нарязана на резени
- 1 среднa кисела зелка, нарязана на ивици
- 300 мл бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Бутчетата се обрязват от излишната мазнина. Слагат се да се зачервят от всички страни в 1 с. л. сгорещено олио. Изваждат се и в тигана се оставя само 1 с. л. от отделената мазнина. Слагат се лукът и морковите, разбъркват се на умерен огън, докато омекнат. Добавят се червеният пипер, сушената чушка и дюлята. Разбъркват се. Слага се зелето, огънят се засилва и се разбърква 3-4 мин. Прибавя се виното и се оставя на силен огън 2-3 мин. Подправя се с черен пипер и сол на вкус. Бутчетата се слагат на дъното на глинен или чугунен съд с капак и се покриват със зелето. Ако има нужда, се добавя чаша зелев сок, за да покрие зелето. Затваря се и се слага на 150° С за 2 - 2,5 часа, докато месото омекне. Маха се капакът, бутчетата се изваждат отгоре и се запичат на 200° С, докато се зачервят.
Източник: menumag.bg