Необходими продукти
- 200 гр червено грозде, срязано на половинки
- 200 гр целина, едро настъргана
- 2 ябълки, нарязани на пръчици
- 200 галабаш или земна ябълка, нарязани на тънко
- 1 бяла ряпа, едро настъргана
- 100 гр запечени орехи, едро нарязани
- зърна нар за гарниране
за соса:
- 1 ч. л.горчица
- 100 мл растително олио
- 1 ч. л. нарязан пресен естрагон
- 1 щипка кора от лимон
- 1 с. л.лимонов сок
- 1 с. л.мед
- 1 щипка смлян черен пипер
- ⅓ ч. л.сол
Начин на приготвяне
Всички плодове и зеленчуци се разбъркват заедно. За соса всички продукти се разбиват заедно. Подправя се, ако има нужда, с още сол, черен пипер и лимонов сок. Разбърква се с плодовете и зеленчуците. Поръсва се с орехите и зърната нар и се поднася.
Източник:menumag.bg