Необходими продукти
- 1 кг картофи, обелени
- 100 мл лимонов сок
- 60 мл зехтин
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 1 ч. л.сушен риган
- 1 ч. л. морска сол
- ½ ч. л.черен пипер
- 1 ч. ч.зеленчуков, пилешки или агнешки бульон
Начин на приготвяне
Картофите се нарязват на четвъртини. Смесват се лимоновият сок, зехтинът, риганът, солта, пиперът и бульонът. Разбъркват се и в тях се сипват картофите. Смесват се добре и се оставят 2 часа да се мариноват. Сипват се в тавичка и се слагат в загрята фурна на 200° С около 60 мин., като се разбъркват 2-3 пъти. Когато са готови, може да се запекат под грил още 10 мин. за да се зачервят добре.
Източник: menumag.bg