Рецепта за айвар. Разядка с патладжан. Лесен за приготвяне и много вкусен айвар.

Необходими продукти

  • 3 големи патладжана
  • 6 големи червени чушки
  • 1 скилидка чесън
  • сокът на 1 лимон
  • 100 мл зехтин
  • 1 с. л.магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат на грил или в загрята фурна на 250° С, докато кожицата им почернее добре – около 30 мин. Слагат се в съд с капак, затварят се плътно и се оставят да се задушат 10 мин. Обелват се и им се отстраняват семките и дръжките. 3.Нарязват се на ситно, половината от тях се смачкват на пюре и всичко се разбърква. Подправя се със сол и пипер на вкус. Добавят се лимоновият сок, чесънът и се прибавя зехтинът при непрекъснато разбъркване. Айварът се поднася охладен, поръсен с магданоз.

Източник:menumag.bg

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg