Необходими продукти
- 500 гр кладница
- 10 скилидки чесън
- 50 мл прясно мляко
- 70 гр масло
- 1 ч. л.листа от прясна мащерка
Начин на приготвяне
Чесънът се обелва, залива се със 100 мл вода и се слага да заври. Щом заври, се отцежда и се измива със студена вода. Залива се с млякото и още 50 мл студена вода и отново се слага да заври. Вари се на тих огън 5 мин. и се отцежда. Гъбите се нарязват на лентички и се заливат със стопеното масло, подправят се със сол и пипер на вкус, поръсват се с мащерката и се разбъркват с чесъна. Пекат се в загрята фурна на 200º С около 20 мин., докато се зачервят, като се разбъркват от време на време.
Източник:menumag.bg