Паста с кайма,гъби, сметана и босилек

Коментари · 340 Прегледа

Свежа, подходяща рецепта за обяд или вечеря

Продукти:

Паста 1пак

Кайма 400гр

Гъби 3-4бр

Чесън, няколко скилидки

Босилек

Сметана готварска 

Пармезан (или настърган кашкавал) 

Топено сирене(по желание) 

Сол, чер пипер

Сваряваме пастата. 

Приготвяме сос, като първо запържваме каймата в масло, заедно с чесъна и гъбките. Добавяме и сметаната (+топеното сирене), 1-2листенца наситени пресен босилек. Добавяме пастата към соса и разбъркваме добре, овкусяваме с чер пипер и сол. Сервираме в подходяща чиния, поръсваме с пармезан(или настърган кашкавал) и украсяваме с листа пресен босилек. 

 

 

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg