Необходими продкти:
- 4 скилидки чесън, нарязан на ситно;
- 100 г чоризо;
- 1 твърд хляб от предишен ден;
- 250 г. пр. мляко;
- 2 яйца;
- Сол и сладка червена чушка на вкус;
- 4 чаши телешки бульон;
- Екстра върджин зехтин, на вкус;
Начин на приготовление:
- Поставяте зехтина в тенджера на слаб котлон и загрявате бавно.
- Добавяте чесъна и го задушавате до златисто кафяво.
- След това нарязвате на кубчета чоризото и хляба и ги слагате в тенджерата. Разбъркайте добре и добавяте бульона, като оставяте да заври.
- Намалявате котлона и готвите за около 10 мин. или докато хлябът омекне.
- Добавяте двете яйца, разбити в млякото и бъркате непрекъснато в продължение на 5 минути, докато получите кремообразна смес.