Необходими продукти:
- наденички - 5 бр. сурови;
- лук - 2 глави кромид;
- чесън - 2 скилидки;
- домати - 800 г консерва млени;
- яйца - 6 бр.;
- захар - 1 ч.л.;
- сол - 1 ч.л.;
- черен пипер - 1 к.л.;
- босилек - 1 ч.л.;
- риган - 1 ч.л.;
- зехтин - 2 с.л.;
Начин на приготовление:
- Нарежете наденичките на две-три парчета.
- Почистете зеленчуците, лука нарежете на по-едро, чесъна на дребно.
- Сложете зехтина в дълбок тиган и загрейте на котлона.
- Запържете парчетата наденички за 5 минути до златисто.
- Махнете от тигана и отцедете върху кухненска хартия.
- Сложете в същия тиган лука и пържете до златисто, добавете чесъна, разбъркайте и гответе няколко секунди, като внимавате да не прегорите чесъна.
- Сипете доматите, добавете лъжичка захар, сол, черен пипер, риган и босилек.
- Разбъркайте и гответе 10 минути на средна температура.
- Накрая добавете наденичките, разбъркайте и махнете от котлона.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Вземете тавичка, изсипете сместа в нея и отгоре чукнете яйцата с разстояние едно от друго.
- Печете аламинута до готовност на яйцата за около 5 мин.