Необходими продукти:
- 1 опаковка сурови цариградски кюфтенца /може и пълнени с кашкавал-продават се готови за приготвяне. При желание, може да си ги направите и сами;
- около15-20 картофа с размерите на цариградските кюфтенца-може и с пресни;
- масло, черен и червен пипер, 2-3 счукани скилидки чесън, някаква вегета и други сухи подправки, които обичате, в количесто, каквото предпочитате;
- 3-4 с.л. олио.
Начин на приготовление:
- Разбърквате добре подправките и ги прибавяте заедно с олиото към обелените картофки, като отново разбърквате всичко.
- В намазнена тавичка подреждате кюфтенцата и картофките по ваш вкус и печете във фурна на 200 - 220 градуса до готовност и по ваш вкус.