ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг спагети
100 г бекон
2 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
За соса: 4 яйца 1 с.л. пармезан 4 с.л. сметана
РЕЦЕПТА:
Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват. Беконът (100 г) се нарязва на малки парчета и се за запържва в зехтин (4 с.л.) за няколко минути. Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки). След това се добавя пастата и се готви за 3-4 минути докато се затопли повторно. От яйцата (4 бр), сиренето (1 с.л.) и сметаната (4 с.л.) се прави еднородна смес. Овкусява се със сол и пипер. С тази смес се заливат запържените паста и бекон, разбъркват се и се отстраняват от котлона, така че яйцата да не се втвърдят. Оставя се да престои за няколко минути.
от: 1001 рецепти