ПРОДУКТИ: за 12 порции
600 г брашно
50 мл. олио
3 яйца
400 г кисело мляко
250 г захар
250 г малини
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. пудра захар
РЕЦЕПТА:
Яйцата (3 бр) и захарта (250 г) се разбиват в дълбока купа, докато сместа побелее, след това към нея се добавят олиото (50 мл.) и киселото мляко (400 г). Отново се разбива, след което се добавят предварително смесените и пресяти брашно (600 г) и бакпулвер (1 ч.л.). Сместа се разбърква до получаването на гладко кексово тесто. В намаслена и поръсена с брашно кръгла тава за кекс се изсипва част от сместа и малините (250 г). Разбърква се леко, така че да потънат и се изсипва останалата част от тестото. Кексът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна, само на долен реотан, за около 45 минути. Готовият десерт се поръсва обилно с пудра захар (3 с.л.) и се сервира, нарязан на парчета.
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ