ПРОДУКТИ: за 8 порции
200 г бишкоти
1/2 кг компот от праскови
300 г крема сирене филаделфия
150 г захар
100 г извара
шоколадов топинг
1 ч.ч. прясно мляко
РЕЦЕПТА:
Прясното мляко се затопля и в него за кратко се потапят бишкотите, една по една. Подреждат се на дъното на тава. Бананите се пасират в блендер с останалото мляко и се разпределят върху бишкотите. В купа се разбиват крема сиренето филаделфия (300 г), изварата (100 г) и захарта (150 г). Сместа се разбива с миксер до получаването на гъст крем. Кремът се излива в тавата и се разпределя равномерно върху плодовете. Заглажда се с лъжица и десертът се поставя в хладилник да стегне за няколко часа. Преди сервиране се полива с шоколадов топинг.
от 1001 рецепти