Необходими продукти:
- 100-300 г спанак;
- 1 домат, може и ог консерва;
- 1 морков;
- 1-2 стръка пресен лук, може и малка глава стар;
- 1-стрък пресен чесън, може и една скилидка стар;
- 1 картоф;
- 3-4 с.л. олио;
- суха вегета вместо сол-на вкус;
- 1-2 шепички фиде /зависи от вкуса по-гъсто или по-рядко/;
- 1 к.ч. натрошено сирене;
- 1 яйце+2-3 супени лъжици кисело мляко за застройка;
Начин на приготовление:
- Ситно нарязаните лук, чесън, морков и картоф, се слагат в тенджера с 3-4 л. студена вода и се кипват, след което котлона се намалява на слабо.
- Когато моркова и картофа се сварят, се прибавя нарязания спанак и домата, олиото и вегетата.
- Ври още 10-ина минути и се прибавя фидето, разбърква се и ври докато стане готово.
- Тогава се слага сиренето, разбърква се и се изключва котлона.
- След 10 минути се застройва и супата е готова.