ПРОДУКТИ: за 4 порции ,
4 сладки картофа
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
сол
пипер
За пестото 1 връзка босилек 4 скилидки чесън 50 мл. зехтин 20 г кедрови ядки 2 с.л. лимонов сок
РЕЦЕПТА: Сладките картофи (4 бр) се сваряват и обелват. Нарязват се на едри кубчета и се смесват с брашно (1/2 ч.ч.), грис (1 ч.ч.), сол и пипер. Поставят се в блендер и се пасират до получаване на тесто. При необходимост се добавя още брашно. От тестото се оформят малки топчета с диаметър около 2 см. Потапят се на порции във вряща вода за около 3-4 минути, докато изплуват на повърхността. За пестото: Всички продукти се смесват в блендер и се смилат за около 1 минута.
от 1001 рецепти