Необходими продукти:
За кюфтенцата:
- 300-400 г кайма;
- 2 филии хляб;
- 2 скилидки стрит чесън;
- 1 чаена лъжичка семена от копър (по желание);
- 1 малка глава лук;
- 3 яйца;
- няколко стръка магданоз;
- сол, черен пипер;
- 1 супена лъжица пресен риган;
- 6 супени лъжици настърган пармезан;
За доматения сос:
- 800 г доматено пюре;
- няколко листа пресен босилек;
- 2 скилидки чесън;
- сол, черен пипер, щипка захар;
Начин на приготовление:
- Накиснете хляба в прясното мляко за 1-2 минути.
- Към каймата добавете останалите съставки, а след това и накиснатия хляб.
- Всичко се омесва много добре.
- Оформят се средно големи кюфтета, които се пържат в много добре загрята мазнина (без да се овалват в брашно).
- След като кюфтенцата са готови, сложете ги в тенджера и добавете доматения сос.
- Овкусете със сол, черен пипер, босилек, чесън и щипка захар.
- Оставете да къкри за около 20 минути и сервирайте.
- Кюфтенцата могат да бъдат сервирани без сос, а със свежа салата или задушен ориз.