Необходими продукти:
- коприва - 500 г изчистена;
- ориз - 1 ч.ч.;
- масло - 3 с.л. растително;
- бульон - 4 ч.ч. пилешки или телешки;
- яйца - 6 - 8 бр.;
- зелен лук - 1 връзка;
- моркови - 1 бр.;
- джоджен - 1 връзка пресен или 1 с.л. сух;
- чесън - 2 скилидки;
- чушки - 1 червена (суха);
- сол - може с вегета, ако харесвате;
- черен пипер;
Начин на приготовление:
- Копривата, морковът, зеленият лук, джодженът, чушката и чесънът се нарязват на ситно.
- Задушават се в маслото за 1-2 мин.
- Добавя се оризът и всичко се прехвърля в тавичка за печене.
- Залива се с бульона, подправя се със сол и пипер и се слага в загрята на 180 градуса фурна.
- След 20 мин. се чукват яйцата - на разстояние едно от друго.
- Пече се до готовност.