Необходими продукти:
190 г краве масло
220 г пудра захар
2 яйца
120 г брашно
2 с.л.какао
За бялата смес:
250 г рикота
50 г пудра захар
1 яйце
Инструкции:
В купа се смесват и разбиват омекналото масло и пудрата захар. След като се получи пухкава смес, едно по едно се прибавят яйцата. Брашното се пресява и се слага в купата заедно с какаото. Сместа се разбърква хубаво до гладка консистенция.В друга купа се слагат рикотата и пудрата захар. Разбъркват се с телена бъркалка, след което се прибавя едно яйце и отново се разбърква.За изпичането на сладкиша се използва продълговата форма за кекс, чието дъно и стени са покрити с хартия за печене.В подготвената кексова форма се изсипва половината от кафявата смес, а върху нея се изсипва сместа с рикота. Следва останалата кафява смес. С помощта на лъжица или шпатула с въртеливо движение леко се объркват кексовото тесто за да се образуват шаркиДесертът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.