ПРОДУКТИ: за 4 порции
250 г ориз
1 л. прясно мляко
150 мл. вода
7 с.л. захар
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. канела
РЕЦЕПТА:
Оризът (250 г) се сипва в тенджера и се залива с водата (150 мл.). Бърка се на силен огън, докато я поеме за около 5 минути. Намалява се котлонът и се долива прясното мляко (1 л.). Добавят се захарта (7 с.л.) и ванилията (1 ч.л.). Оризът се вари в млякото, докато го поеме - за около 20-25 минути (зависи от вида ориз, бланшираният ориз, например, се готви по-бързо). Млякото с ориз се разделя на порции в 4 големи купи и се поръсва с канела на прах (1/2 ч.л.). Десертът се оставя да изстине. Може да се сервира така или да се охлади в хладилник.