ТОЛУМБИЧКИ

Коментари · 322 Прегледа

ТОЛУМБИЧКИ.ДОМАШНИ ТОЛУМБИЧКИ

ПРОДУКТИ: за 10 порции

 

300 г брашно

8 с.л. захар

300 мл. вода

1 щип. лимонена киселина

4 яйца

8 с.л. масло

1 щип. сол

300 мл. вода

200 г захар

1 ч.л. ванилия

 

РЕЦЕПТА:

 

Водата (300 мл.) се поставя в дълбока тенджера и се оставя на котлона да заври. След това към нея се добавят захарта (8 с.л.), лимонената киселина (1 щип.), маслото (8 с.л.) и солта (1 щип.). Разбърква се добре и се добавя брашното (300 г). Бърка се отново, докато сместа стане хомогенна и започне да се отделя от съда. Оставя се леко да се охлади и към нея се добавят яйцата (4 бр). Разбърква се до получаването на гладка смес. Сиропът се приготвя като се смесват водата (300 мл.), захарта (200 г) и ванилията (1 ч.л.) и се оставят да заврат и да се сгъсти сместа. В дълбок тиган се нагрява олио на умерен огън и в него се шприцоват толумбичките. Важно е огънят да не бъде много силен, за да не останат толумбичките сурови отвътре. След като се изпържат, се изваждат, потапят се за кратко в сиропа и се изваждат с решетъчна лъжица. Оставят се да се охладят и се заливат с вече изстиналия сироп.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg