ПРОДУКТИ: за 12 порции
800 г кори за баница
600 г пилешко филе
100 г бекон
2 стръка праз
2 стръка зелен лук
1/2 връзка магданоз
6 скилидки чесън
кимион
черен пипер
чубрица
сол
3 с.л. олио
РЕЦЕПТА:
Първо се приготвя плънката. За целта в дълбок тиган се задушават ситно нарязаните праз лук (2 стръка), чесън (6 скилидки), зелен лук (2 стръка) и магданоз (1/2 връзка). Щом те омекнат, се добавя нарязаното на малки хапки пилешко филе (600 г) и беконът (100 г), нарязан на кубчета. Бърка се, докато тя стане на трохи и напълно готова. Сместа се подправя на вкус със сол, черен пипер, чубрица и кимион. Точените готови кори (800 г) се поръсват с плънката, като се използват по 2 кори наведнъж. Навиват на рула и се подреждат в намаслена тавичка. Повтаря се, докато се изчерпят количествата. Витата баница се пече 40 минути във фурната на 200 градуса.