ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 кг коприва
4 яйца
1/2 л. прясно мляко
1 ч.ч. ориз
2 глави лук
1 връзка зелен лук
2 стръкчета пресен чесън
5 листа дивесил
сол
черен пипер
индийско орехче
4 с.л. олио
2 ч.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Лукът (2 глави), чесънът (2 стръкчета), копривата (1 кг) и дивесилът (5 листа) се нарязват на ситно и се задушават в нагорещеното олио. Щом омекнат, се прибавя оризът (1 ч.ч.) и се разбърква. Налива се вода (2 ч.ч.) и се оставя да ври, докато течността се изпари. Сместа от ориз и коприва се изсипва в тава и се заглажда. Яйцата (4 бр) се разбиват и смесват с прясното мляко (1/2 л.). С тази смес се залива мусаката и се пече до пълна готовност в предварително загрята фурна.
от 1001 рецепти