ПРОДУКТИ: за 4 порции
400 г дългозърнест ориз
1 морков
1 зелена чушка
100 г гъби шийтаке
400 г консерва кълнове Bonduelle
400 г консерва грах Bonduelle
1 1/4 л. вода
1 с.л. канела
1 с.л. соев сос
РЕЦЕПТА:
Дългозърнестият ориз (400 г) се сварява във водата (1 1/4 л.). Морковът (1 бр) и чушката (1 бр) се нарязват на тънки ленти. Гъбите шийтаке (100 г) също се нарязват на парченца. Кълновете Bonduelle (400 г) се отцеждат от течността и към тях се прибавя отцеденият грах Bonduelle (400 г). Зеленчуците - морковът и чушката се задушават в загрят зехтин. Подправят се с канела (1 с.л.) и соев сос (1 с.л.). Прибавят се гъбите и свареният ориз. Всичко се разбърква и накрая към ястието се прибавят кълновете и грахът. Готовото ястие се разбърква много добре и се сервира.
от 1001 рецепти