Приготвен с любов за празника ,нещо семпло ,но вкусно и ароматно.
Продукти: 3 яйца ,100 г кафява захар ,50 г бяла захар,100 мл прясно мляко ,60 мл олио ,2 ч л бакпулвер,1 ч ч брашно ,кора от портокал ,1 ванилия,2 настъргани вафли обикновени ,сметана 100 мл,1 с л пудра захар ,шоколадова глазура - млечен шоколад разтопен 3 с л,загрято прясно мляко 30 мл,масло 1 ч л , крема сирене 1 с л ,орехи настъргани ,шоколадови перли
Приготвяне: В купа се разбиват яйцата с двата вида захар до побеляване.Добавя се олио ,топло прясно мляко ,кора от портокал ,ванилия и настръгани вафли.Разбърква се ,прибавяме пресято брашно с бакпулевар и разбъркваме кексовата смес.Печем в правоъгълна тава 30 на 20 см върху хртия за печене на 180 С за 25-30 минути.Изважда се ,крайщата се изрязват да се изравни.Намазва се с разбита сметана с пудра захар.Разбъркват се продуктите за глазурата и с лъжица се декорира.Посипваме с шоколадови перли и настъргани орехи! Нарязвате и сервирате!