Продукти:450 г пилешки крила,олио 50 мл,сланина 100 г,прясно зеле 1бр малко ,червен пипер 1 ч л ,сол на вкус,дафинов лист 3 бр ,черен пипер 2 щипки,домати консерва с чушка домашни 1 ч ч ,морков 1 бр,магданоз
Начин на приготвяне.Нарязва се почистено прясно зеле от дебебите жили на ивици и се претрива с малко сол.Загрява се олио ,задушаваме прясното зеле да намали обема си ,прибавяме парчета морков и домати.Разбърква се ,добавяме червен пипер и наливаме топла вода донивото на продуктите.Сега прибавяме измити и срязани пилешки крилца и парчета сланинка,дафинов лист ,черен пипер и сол на вкус.Готви се до готовност на месото и зелето на умерен огън ,периодично се разбърква.Сервираме порция поръсена с пресен магданоз.По желание може и 1 к л лимонена киселина за добър вкус.Добър апетит!