Продукти: 1 кофичка кисело мляко розова „Елена”, 2 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, щипка сол, 1 ч.л. сода бикарбонат, 3 ванилии и пакетче масло „Верея” или половин пакетче немско масло.
Начин на приготвяне: Киселото мляко се разбива с едната чаша захар, брашното, ванилиите, содата и щипката сол. Всичко се разбърква с вилица, като се бие само в една посока. Сместа се сипва в предварително намазнена и поръсена с брашно тавичка, след което се изпича в умерена фурна. След изпичане на блата, приготвяте глазура от другата чаша захар и пакетче масло „Верея” (половинка пакетче немско масло). Глазурата нанасяте равномерно върху блата и поръсвате със смлени орехи.
Източник: "Готварска книга" на списание "Звук и светлина"