Необходими продукти
250 г масло
4 яйца
200 кристална захар
1 бакпулвер
600 г брашно
Начин на приготвяне
- Замесва се меко тесто, като най-напред се разбиват яйцата и захарта, после се прибавя маслото и накрая — брашното с пресят в него бакпулвер.
- Тези сладки се правят много сполучливо в машинка за сладки, но когато няма такава, се постъпва по следния начин: разделя се тестото на 3 блата. Единият се ароматизира с ванилия, другият — с какао, а третият — с лимонова кора. От всяко тесто се разточва кора с дебелина половин см и се изрязват с чашка или формичка сладки, които се лепят по две.
- Пекат се в умерена фурна до порозовяване. С машинка сладките се правят според указанията в нея, като пак се използва комбинирано тесто.
Източник: Личен архив