Необходими продукти за ореховата подложка:
- смлени орехи- 1ч.ч
- белтъци- 2 бр.
- захар- 1ч.ч
- шоколад- 1бр. (90 гр)
Приготвяне или как се готви ореховата подложка:
- В суха и дълбока купа се разбиват с миксер белтъците, първо на ниска степен, когато побелеят се прибавя постепенно захарта и се увеличава степента на миксера.
- След това се прибавят смлените орехи и начупения шоколад.
- Сместа се разбърква добре и се разстила върху хартия за печене в тавичка.
- Пече се на 190 градуса до готовност (около 20 минути).
- След като се извади от фурната, още докато е мека ореховата подложка, с формичка се правят фигурки по желание. Фигурките се отделят, след като изстинат.
Продукти за целувките:
- белтъци- 2бр.
- пудра захар- 1ч.ч (стават и с кристална)
- ванилия- 1 п.
Приготвяне или как се готвят целувките:
- Белтъците се разбиват с миксер както за ореховата смес.
- Оформят се с лъжица върху хартия за печене и се сушат за час на 80 градуса.
- Градусите и времето са ориентировъчни, тъй като всяка фурна е различна.
Рецепта предоставена от Силвана Илиева.