Необходими продукти
500 г брашно
25 г мая
250 мл мляко
щипка сол
125 г захар
100 г маргарин
малко масло
50 г грис
1 компот от вишни
2 яйца
1 пакетче готов пудинг на прах (или ванилов крем)
1 лъжица коняк
50 г бадеми
1 жълтък
75 г пудра захар
Начин на приготвяне
- Брашното, маята, млякото, солта, захарта и маргаринът се замесват и тестото се оставя да втаса. Размесва се отново и се разточва на правоъгълник, който се намазва с размекнатото масло и се поръсва с грис.
- Отцедените от сока и почистените от костилките вишни се разбъркват с яйцата, пудинга, коняка и накълцаните бадеми. Добавя се и малко захар.
- Получената плънка се разстила върху тестото, което се навива на руло и се слага в намазана с масло форма за печене. Рулото се намазва с белтък и се изпича до златисто. Залива се с глазура, приготвена от пудрата захар и малко вода.
Източник: Личен архив