Необходими продукти
За целувчените блатове:
3 белтъка
55 г светлокафява захар
110 г бяла кристална захар
1,5 ч.л. царевично нишесте
1,5 ч.л. оцет от бяло вино
1 ч.л. канела
За пълнежа:
250 мл гъста сметана
4 с.л. кокосово мляко
450 г смесени карибски (южни) плодове (папая, смокини, физалис, ананас), нарязани на парченца
Начин на приготвяне
- Върху хартия за печене очертайте два правоъгълника с размери 10x28 см. Сложете хартията в тава с очертаната страна надолу. Разбийте белтъците на мек сняг. Добавете кафявата захар на части с чаена лъжичка, като разбивате постоянно, за да се смеси добре. След това добавете бялата захар на три равни части, като с последната сипете нишестето, оцета и канелата. Шприцовайте или намажете целувче ната смес върху правоъгълниците, като я разпределите равномерно. Печете 2-2,5 часа в предварително загрята до 110°С фурна, докато блатовете станат бледозлатисти и хрупкави. Оставете ги да изстинат в изключената печка. Щом изстинат напълно, ги приберете в плътно затваряща се кутия.
- Пригответе пълнежа един или два часа преди сервиране. Разбийте сметаната заедно с кокосовото мляко, докато се втвърди. Сложете малко кокосов крем върху единия целувчен блат и покрийте с половината плодове. Покрийте с още крем и залепете горния целувчен блат. Шприцовайте останалия крем по дължина в средата на сладкиша и украсете с останалите плодове.
- Дръжте в хладилник до момента на сервирането. Преди поднасяне нарежете с остър назъбен нож.
6 порции
Източник: Личен архив